Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg meggy
2 dl vörösbor
1/2 citrom leve
10 dkg cukor
5 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 dl tejszín
1 tojássárgája

Elkészítés:
A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Levét felfogjuk.
A kimagozott meggyet saját levével, a vörösborral, 1 liter vízzel, a citromlével és a cukorral feltesszük főzni. Amikor felforrt, beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk, majd ezeket a fűszereket eltávolítjuk belőle.
A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és lassan, állandó keverés közben rámerünk a levesből. Ezt visszaöntjük a többi leveshez és felmelegítjük. Forralni már nem szabad! Ha kihűlt, hűtőszekrényben jól lehűtjük, és hidegen tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Tanácsok:
Ha a fahéjat kis darabokra törjük és a szegfűszeggel együtt teatojásban tesszük a főzőlébe, könnyebben el tudjuk távolítani.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal

A receptet beküldte: Duracellnyuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-vörösboros gulyás » Az Én meggylevesem » Meggyleves X. » Vörösboros málna sorbet
» Vörösboros zselé » Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros puncstorta » Meggyleves habgaluskával
» Vörösboros puncs 2 » Vörösboros zúzapörkölt » Vörösboros csirke » Dunántúli vörösboros karaj
» Meleg rumos meggyleves » Meggyleves egyszerűen » Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.