Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg meggy
2 dl vörösbor
1/2 citrom leve
10 dkg cukor
5 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 dl tejszín
1 tojássárgája

Elkészítés:
A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Levét felfogjuk.
A kimagozott meggyet saját levével, a vörösborral, 1 liter vízzel, a citromlével és a cukorral feltesszük főzni. Amikor felforrt, beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk, majd ezeket a fűszereket eltávolítjuk belőle.
A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és lassan, állandó keverés közben rámerünk a levesből. Ezt visszaöntjük a többi leveshez és felmelegítjük. Forralni már nem szabad! Ha kihűlt, hűtőszekrényben jól lehűtjük, és hidegen tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Tanácsok:
Ha a fahéjat kis darabokra törjük és a szegfűszeggel együtt teatojásban tesszük a főzőlébe, könnyebben el tudjuk távolítani.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal

A receptet beküldte: Duracellnyuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros máj » Vörösboros málnakrémleves » Mustáros meggyleves » Vörösboros pontyfilé
» Vörösboros puncs » Vörösboros csülökpörkölt » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros málna sorbet
» Boros meggyleves » Vörösboros csirke » Vörösboros zúzapörkölt » Fahéjas meggyleves
» Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros bodzabogyó íz » Gombás vörösboros tokány » Vörösboros szilva


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.