Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg meggy
2 dl vörösbor
1/2 citrom leve
10 dkg cukor
5 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 dl tejszín
1 tojássárgája

Elkészítés:
A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Levét felfogjuk.
A kimagozott meggyet saját levével, a vörösborral, 1 liter vízzel, a citromlével és a cukorral feltesszük főzni. Amikor felforrt, beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk, majd ezeket a fűszereket eltávolítjuk belőle.
A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és lassan, állandó keverés közben rámerünk a levesből. Ezt visszaöntjük a többi leveshez és felmelegítjük. Forralni már nem szabad! Ha kihűlt, hűtőszekrényben jól lehűtjük, és hidegen tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Tanácsok:
Ha a fahéjat kis darabokra törjük és a szegfűszeggel együtt teatojásban tesszük a főzőlébe, könnyebben el tudjuk távolítani.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal

A receptet beküldte: Duracellnyuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros nyúlgerinc » Meggyleves X. » Vörösboros puncs
» Mustáros meggyleves » Vörösboros eperleves » Vörösboros csirke » Vörösboros csülökpörkölt
» Vörösboros sült pulyka » Vörösboros kacsamell » Meggyleves habgaluskával » Vörösboros puncs 2
» Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros körte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.