Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hordós káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
Kaposzta, repa, birsalma, torma, kapor, csombor, so, szemes bors, komenymag.

Elkészítés:
A szebb fej kaposztakat kitorzsazom, a tobbit legyalulom.
A gyalult kaposztat sozom, osszekeverem es okollel kiverem, mig levet ereszt.
Egy reteg fuszer a hordo aljara, egy reteg gyalult-sozott kaposzta, erre jonnek a fejek, szepen egymes melle. A torzsa ures helyet feltoltom soval es komenymaggal.
Megint gyalult, megint fejes, addig folytatom mig el nem fogy minden alapanyag.
Tetejet tiszta deszkalappal letakarjuk, sulykent nagyobb kovel lenyomatjuk, forras kozben habjat tobbszor leszedjuk, vegul lezarjuk es pinceben vagy nagyon huvos kamraban taroljuk.

Tanácsok:
Pontos adagokat nem tudok adni, szemre pakolok mindent bele.
Kb 2 zsak kaposzta, 3 kilonyi repa, egy tal darabolt birsalma es a fuszerek :)))


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörös káposztasaláta » Madra töltött káposztája » Csomboros-lencsés káposzta » Káposztabundás hús
» Rántott káposztaszeletek » Apró káposzta » Káposztás burgonya » Rakott káposzta juhsajttal
» Káposztás lepénykék » Karácsonyi káposztasaláta » Legényfogó káposztaleves » Párolt kelkáposzta
» Székelykáposzta Update1 » újévi káposzta leves » Káposzta saláta egyszerűen » Töltöttkáposzta másképpen


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.