Tutireceptek.hu fejléc

Hordós káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
Kaposzta, repa, birsalma, torma, kapor, csombor, so, szemes bors, komenymag.

Elkészítés:
A szebb fej kaposztakat kitorzsazom, a tobbit legyalulom.
A gyalult kaposztat sozom, osszekeverem es okollel kiverem, mig levet ereszt.
Egy reteg fuszer a hordo aljara, egy reteg gyalult-sozott kaposzta, erre jonnek a fejek, szepen egymes melle. A torzsa ures helyet feltoltom soval es komenymaggal.
Megint gyalult, megint fejes, addig folytatom mig el nem fogy minden alapanyag.
Tetejet tiszta deszkalappal letakarjuk, sulykent nagyobb kovel lenyomatjuk, forras kozben habjat tobbszor leszedjuk, vegul lezarjuk es pinceben vagy nagyon huvos kamraban taroljuk.

Tanácsok:
Pontos adagokat nem tudok adni, szemre pakolok mindent bele.
Kb 2 zsak kaposzta, 3 kilonyi repa, egy tal darabolt birsalma es a fuszerek :)))


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hordós savanyúság » Szüreti leveses káposzta » Elzászi káposzta » Kelkáposztatekercs rántva
» Az én lucskos káposztám » Alföldi toroskáposzta 1. » Ananászos lilakáposzta » Káposztás bab csülökkel
» Kovászos káposzta » Káposztás lángos » Káposzta saláta ananásszal » Savanyúkáposztás saláta
» Pároltkáposzta máskép » Sajtos rántott kelkáposzta » Káposztával töltött dagadó » Káposztás burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.