Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hot-pot recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 egyforma, nagyobb krumpli
8 csapott evőkanál reszelt sajt
2 evőkanál vaj
1 teáskanál finomra vágott petrezselyemzöld
16 vékony szelet bacon

olaj

Elkészítés:
A krumplikat nyersen meghámozzuk, megmossuk. Hosszában mindegyikbe egy-egy lyukat fúrunk egy hosszú magházkiszúróval. A vajat tálkába tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyemzöldet,a delikátot és jól össze gyúrjuk.A kivájt krumplikat tiszta konyharuhán leszárítjuk, majd egyesével kézbe vesszük, és sajtos vajas petrezselyemzöldes tölteléket nyomkodunk mindegyikbe.Utána két-két szelet vékony baconba mindegyiket betekerjük úgy, hogy a megtöltött lyukakat elfedjük.8 olyan alufólia darabot tépünk le, hogy a krumplikat bele tudjuk csomagolni.Az alufóliák közepét kevés olajjal megkenjük, és minegyikbe becsomagolunk egy-egy sajtos baconon krumplit. Előmelegített sütöben 35 percig sütjük aztán a fóliák tetejét kibontogatjuk és még 25 percre visszatoljuk a sütőbe.A hot-potot fólián tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!

Tanácsok:
A vajas sajtot akár egyszerű ételízasítővel és fűszerezhetjük!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: cully18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karfiol diétázóknak » Libamájjal töltött burgonya » Alessandro kedvenc sóletje » Sonkás-mozarellás cukkini
» Halászlé (bajai módon) » Zelleres burgonyapüré » Héjában sült töltött krumpli » Házisajt
» Égető szerelem » Minerva sóletje » Kalóriaszegény tepsis » Csőben sült, rakott lencse.
» Rakott Zöldbab sertéshússal » Zöldkagylós-zöldséges rákragu » Római csirkemáj » Hagymás, szalonnás röszti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.