Tutireceptek.hu fejléc

Königsbergi húsgombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2 kg sertéshús
1/2 kg borjúhús
zsemle, beáztatva
2 tojás
1 fej hagyma

bors
szardellapaszta
vaj
fehérbor
húsleves
tejföl
2 tojássárgája
1 ek. kapribogyó
citromlé

Elkészítés:
A felaprózott hagymát megpirítjuk, majd összekeverjük a húsokkal, a zsemlével, a tojással és a pasztával. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat csinálunk belőle. Világos vajas rántást csinálunk egy lábosba, kevés borral és levessel felöntjük, majd ebben készre pároljuk a gombócokat. A főzőlevet a tojásos tejföllel besűrűsítjük, hozzákeverjük a kapribogyót és a citromlevet, majd visszatesszük a gombócokat. Újra felmelegítjük, és már kínálhatjuk is.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi húsgombóc leves » Zabpelyhes húsgombócleves » Vadas húsgombóc » Alföldi húsgombócleves
» Paradicsomos húsgombóc » Gombás húsgombóc » Hagymaleves húsgombóccal » Rizsleves húsgombóccal
» Húsgombóc Juszuf módra » Tészta húsgombóccal » Sajttal töltött húsgombóc » Húsgombócos zöldségleves
» Erdélyi húsgombócleves » Különleges húsgombócleves » Pikáns húsgombóc » Kelleves húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.