Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Königsbergi húsgombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2 kg sertéshús
1/2 kg borjúhús
zsemle, beáztatva
2 tojás
1 fej hagyma

bors
szardellapaszta
vaj
fehérbor
húsleves
tejföl
2 tojássárgája
1 ek. kapribogyó
citromlé

Elkészítés:
A felaprózott hagymát megpirítjuk, majd összekeverjük a húsokkal, a zsemlével, a tojással és a pasztával. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat csinálunk belőle. Világos vajas rántást csinálunk egy lábosba, kevés borral és levessel felöntjük, majd ebben készre pároljuk a gombócokat. A főzőlevet a tojásos tejföllel besűrűsítjük, hozzákeverjük a kapribogyót és a citromlevet, majd visszatesszük a gombócokat. Újra felmelegítjük, és már kínálhatjuk is.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös húsgombóc » Aszalt szilvás húsgombócok » Karalábés húsgombóc » Svéd húsgombóc
» Zöldségleves húsgombóccal » Vadas húsgombóc » Görög húsgombócok » Erdélyi húsgombóc leves
» Sajtleves húsgombóccal » Tavaszi húsgomboc » Lestyános húsgombóc » Húsgombócos zöldségleves
» Erdélyi húsgombócleves » Alföldi húsgombóc » Tészta húsgombóccal » Zabpelyhes húsgombócleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.