Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabos rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 fej hagyma
1 fej fokhagyma
30 dkg zöldbab
6 db kemény főtt tojás
1 pár kolbász
20 dkg gomba
1 nyers tojás
450g tejföl
babérlevél

bors
0,5 dl olaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom.)
A zöldbabot kicsit előfőzöm babérleveles, vegetás vízben.
Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a hajában főtt, megpucolt felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom, borsozom),erre kerül a leszűrt zöldbab, majd hagymát, gombát, tojást,(ezt megint sózom)és a felkarikázott kolbászt teszem rá.
Leöntöm az egészet a zúzott fokhagyma, nyers tojás és tejföl, pici só keverékével.
Előmelegített sütőbe teszem, 30 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 15 perc sütést igényel.

Tanácsok:
Ha tehetem a zöldbabot húsvéti sonkalében főzöm elő.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott krumpli » Tanyasi rakott csirke » Sajtos rakott karfiol » Rakott karfiol (update 1)
» Cukkinirakottas görögösen » Tonhalkrémes krumpli » Francia krumpli(köret) » Tepsis brokkoli (rakott)
» Sonkás rakott zöldbab » Maradékból rakott tészta » Feta-sajtos rakott krumpli » Rakott nokedli
» Rakott zöldborsó » Kedvenc rakott krumplim » Rakott falatok tejföllel » Köményes krumplirudacskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.