Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Fél kiló sertéshúsból pörkölt
1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
1 tojás
1 kanál búzadara
1 kanál zsír

tejföl

Elkészítés:
A pörköltet ledaráljuk és kevés szafttal vagy tejföllel krémszerűvé keverjük. A krumlit kockára vágjuk és megfőzzük, leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, 1 kanál búzadarát, és kevés zsiradékot. Gyorsan összegyúrjuk. Olyan tésztát csinálunk, mint a szilvásgombócnak, csak a gombóc közepébe a húsos töltelékből rakunk. Lobogó sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor van kész. A maradék pörköltszaftot behabarjuk. és a gombócok mellé tálaljuk. Ha kevésnek bizonyulna pörköltszaftunk, lehet kockával pótolni.


A receptet beküldte: Mida8181


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógombóc tejbegrizzel » Húsos tojásos » Húsgombócleves » Libaleves maceszgombóccal
» Karalábés húsosfazék » Húsos krumplis tepsis » Sült zsemlegombóc » Zabpelyhes túrógombóc
» Brokkolis krumpligombóc » Töltött húsos kifli » Gombás-húsos tortilla » Húsos karfiol
» Burgonyagombóc leves 2. » Darálthúsos rakott zöldbab » Túrógombóc (hamis) » Bajor májgombócleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.