Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos pite recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles (vajas) tészta
50 dkg darált hús (sertés, marha, szárnyas ilehet)
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsompüré
1 tojás sárgája
pici olívaolaj
ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát 1 kanál olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst. Mikor megpirult, belekeverem a paradicsompürét és a fűszereket. Lehet olaszosan (oregánó, bazsalikom), vagy épp magyarosan fűszerezni.

A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy nagyobb tállal kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól összenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és nem túl forró sütőben aranybarnára sütöm.

Elkészíthető kisebb adagokban is, akkor müzlistállal kell kiszaggatni és rövidebb ideig sütni!

Megjegyzés:
Vegetáriánosoknak zöldséges töltelékkel is nagyon finom!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-húsos nyárs » Mediterrán húsos tészta » Húsos pirog » Húsos zöldségtokány
» Füstölt húsos káposzta » Húsos ragu » Marhahúsos saláta » Hideg húsos töltött alma
» Húsos burgonyarétes » Húsos lángos » Tepsis húsos galuska » Borjúhúsos-bableves
» Húsos-gombás cserépedény » Húsos tojásos » Húsos krémes rétes » Bakonyi húsos leves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.