Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkehúsos burritos recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 db burritóhoz:

12 dkg finomliszt
12 dkg kukoricaliszt
1 kk, só
1 kk sütőpor
0, 5 dl olívaolaj
kb. 2, 5 dl langyos víz


A burrito töltelékéhez:

1 egész sült csirkemell
1 kis doboz vörösbab konzerv
1 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
kb. 2 dl sűrített paradicsom
1 ek. chiliszósz

bors
1 paradicsom
1 paprika
1 kis darab uborka
2 szál újhagyma

Elkészítés:
A tészta elkészítése:

A kétféle lisztet egy tálban összekeverem, hozzáadom a sót, sütőport, olajat, majd óvatosan kis adagokban hozzácsorgatom a vizet, addig, míg a nem ragacsos ruganyos tésztát nem kapok.
Nyolc egyenlő részre osztom- kb. 5 cm átmérőjű gombócok lesznek, a ping-pong labdától picivel nagyobbak.
Azt a tálat, amibe gyúrtam, kicsit kiszórom liszttel, s ebbe pakolgatom vissza a gombócokat, konyharuhával letakarom és fél órát pihentetem.

Töltelék elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágom, olajon megpirítom, rádobom a kockára vágott sárgarépát, pici vízzel felöntöm, megpárolom, majd hozzáadom a szintén felkockázott sült csirkemellet, felöntöm paradicsompürével, fűszerezem, összeforralom.
Hozzáöntöm a babot, majd félrehúzom kissé hűlni.
A paradicsomot, paprikát, uborkát felkockázom, az újhagymát felkarikázom. Ezt csak akkor teszem a töltelékre, amikor már a tésztát csavarom fel.

A kis tésztagombócokat lisztezett deszkán vékonyra nyújtom.

Egy nagyméretű vastag serpenyőbe egy evőkanál olajat öntök, s ebben sütöm a burrito tésztáját.
Nagy lángnál sütöm, kb. 2 perc szükséges egy oldal megsütéséhez.
Akkor lehet fordítani, ha kezd felhólyagosodni a tészta.

Miután kiszedem, rögtön töltöm is, csavarom fel.
Ha mégsem így tennék, nedves konyharuhával letakarom a kisült tésztákat, de sietni kell a töltéssel, mert ha kihűl a tészta megkeményedhet, s akkor törik!

Ha csak nem ragaszkodunk a kés-villa használatához, érdemes az egyik végére szalvétát csavarni, úgy könnyebben fogyasztható.

Tanácsok:
Ha nincs időd, vagy kedved a lappal bajlódni, készen vett tortilla lap is tökéletes hozzá és még gyorsabban is kész vagy.
Vörös bab helyett tökéletes a fehér bab is, én most azzal készítettem. A csirkemellet külön pirítottam és a kész szósszal raktam a lapba.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos rakott tészta » Csirkehúsos rizottó » Csirkehúsos torta » Csirkehúsos vitaminsaláta
» Csirkehúsos egytál » Csirkehúsos gombás fasírt » Csirkehúsos burgonyasaláta » Csirkehúsos sonkás tekercs
» Csirkehúsos tavaszi saláta » Mennyei fantázia » Brokkolis tészta dióval » Körte rokforttal töltve
» Spenótos-húsos finomság » Sonkás töltött krumpli » Sonkás zöldségfazék » Sonkás fészek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.