Tutireceptek.hu fejléc

Húsos, gombás fasirt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg. marhahús,
50 dkg. sertéshús,
10-15 dkg. gomba ( tinórú, csiperje, sárga rókagomba,de lehet másfajta is)
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál zsiradék ( étolaj, sertészsir),
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 tojás,
2 db. száraz zsemle,
só,
őrölt fekete bors,1 db, tojás fehérje,
zsemlemorzsa szükség szerint.
A kisütéshez: forró olaj

Elkészítés:
A kétféle húst ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk ( vagy lereszeljük) és a zsirasdékon a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, felaprózott gombával pároljuk s végül a darált húshoz tesszük. A masszához hozzáadjuk a vízben áztatott és alaposan kifacsart zsemléket. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával szinezzük és a felvert tojással együtt alaposan összekeverjük. Pogácsákat formázunk, amit előbb a tojásfehérjében megforgatunk, majd átforgatjuk a zsemlemorzsában is. Forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Mindenféle főzeléknek alkalmas feltéte, de körettel önállóan is fogyasztható. Ha lehet, akkor csak egyféle gombát alkalmazzunk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt húsos káposzta » Borsikafüves fasírt » Kukoricás fasírt » Gombás tokány
» Gombás spárga » Husos lazania » Svéd gombasaláta II. » Szerb gombás zakuszka
» Tepsis halfasírt » Gombás rakott csirke » Darálthúsos penne » Galyasági apróhusos leves.
» Gombás-paprikás rizstorta » Tökfasírt rántva » Sonkás-gombás rétes » Sonkás-gombás rizibizi


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.