Tutireceptek.hu fejléc

Húsos, gombás fasirt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg. marhahús,
50 dkg. sertéshús,
10-15 dkg. gomba ( tinórú, csiperje, sárga rókagomba,de lehet másfajta is)
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál zsiradék ( étolaj, sertészsir),
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 tojás,
2 db. száraz zsemle,
só,
őrölt fekete bors,1 db, tojás fehérje,
zsemlemorzsa szükség szerint.
A kisütéshez: forró olaj

Elkészítés:
A kétféle húst ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk ( vagy lereszeljük) és a zsirasdékon a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, felaprózott gombával pároljuk s végül a darált húshoz tesszük. A masszához hozzáadjuk a vízben áztatott és alaposan kifacsart zsemléket. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával szinezzük és a felvert tojással együtt alaposan összekeverjük. Pogácsákat formázunk, amit előbb a tojásfehérjében megforgatunk, majd átforgatjuk a zsemlemorzsában is. Forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Mindenféle főzeléknek alkalmas feltéte, de körettel önállóan is fogyasztható. Ha lehet, akkor csak egyféle gombát alkalmazzunk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis-húsos burgonya » Gombás natúrszelet » Brokoli fasirton sülve » Gombás-sajtos bukta
» Húsos Tészta siccca módra » Fasírt Marcipanbaba módra » Gombás sonkaleves » Gombás virslisaláta
» Omlós fasírt » Sonkás vagy gombás batyu » Gombás csirketekercs » Csirkefasírt
» Fasírt paleo módon » Gombás töltött cukkini » Húsos kínai kel-leves » Gombás rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.