Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás fánk virslivel recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
2 tojás
10-12 dkg liszt

reszelt szerecsendió
koktélvirsli
sütéshez olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha meglangyosodott, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrjuk. Kézzel akkora gombócokat formázunk belõle, hogy mindegyikbe egy-egy kis koktélvirsli beleférjen úgy, hogy körülötte csak egészen vékony tésztabunda legyen, s bõ, forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Aki azt mondja, hogy reggelire ilyesmit készíteni egyszerûen nincs idõ, annak tökéletesen igaza van. Nem is reggel kell az elkészítéssel vacakolni, hanem amikor éppen van idõnk rá. Akkor viszont érdemes többszöri adagot készíteni, s a mélyhûtõben adagonként lefagyasztani. Akármelyik reggel elõvesszük a hûtõbõl, s anélkül, hogy elõzõleg kiolvasztanánk, forró olajban néhány perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyas kremzli » Burgonyáskenyér » Ticinói burgonyás tál » Mediterrán burgonyasaláta
» Mogyorós burgonyasaláta » Krémsajtos burgonyasaláta » Isteni burgonyás lángos » Burgonyás pogácsa
» Burgonyás zöldségsaláta » Karácsonyi burgonyasaláta » Burgonyás tea kifli » Csípős burgonyasaláta
» Burgonyás tojás » Burgonyasaláta almával » Burgonyasaláta majonézesen » Burgonyás aranyfánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.