Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás fánk virslivel recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
2 tojás
10-12 dkg liszt

reszelt szerecsendió
koktélvirsli
sütéshez olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha meglangyosodott, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrjuk. Kézzel akkora gombócokat formázunk belõle, hogy mindegyikbe egy-egy kis koktélvirsli beleférjen úgy, hogy körülötte csak egészen vékony tésztabunda legyen, s bõ, forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Aki azt mondja, hogy reggelire ilyesmit készíteni egyszerûen nincs idõ, annak tökéletesen igaza van. Nem is reggel kell az elkészítéssel vacakolni, hanem amikor éppen van idõnk rá. Akkor viszont érdemes többszöri adagot készíteni, s a mélyhûtõben adagonként lefagyasztani. Akármelyik reggel elõvesszük a hûtõbõl, s anélkül, hogy elõzõleg kiolvasztanánk, forró olajban néhány perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyasaláta háziasan » Burgonyás túrópogácsa » Dán burgonyasaláta » Burgonyasaláta kukoricával
» Lencseleves virslivel » Tepsis krumpli virslivel » Sült paprika virslivel » Csirkehúsos burgonyasaláta
» Burgonyás cukkínis lepény » Húsos burgonyás gomboc » Burgonyasaláta almával » Újburgonyaleves virslivel
» Tökmagos-burgonyás zsemlék » Mogyorós burgonyasaláta » Zöldbabsaláta virslivel » Orosz burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.