Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti tojáslikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
8 tojás sárgája
25 dkg porcukor
1 doboz édesítetlen sűrített tej (375 ml)
1 rúd vanília
3 dl erős fehér rum

Elkészítés:
A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. Kaparjuk ki egy hosszában felhasított vanília rúd magjait és adjuk a tojáshoz. A héját tegyük a rumba, hogy kiázzon. Adjuk hozzá a sűrített tejet,és azzal is keverjük simára. Töltsük bele a rumot és tegyük az edényt vízfürdőbe. A legegyszerűbb a kis fazekat beleállítani egy nagyba, amibe vizet töltöttünk. Lassan melegítsük meg, hogy a tojástól besűrűsödjön. Ne forraljuk fel, mert szemcséssé válik, ha a tojás megfő.

Töltsük háromnegyed részig az üvegeket, mert a még sűrűbbé válik, kell helyet hagyni rumnak, tejnek, hogy hígíthassuk.

Tanácsok:
Frissiben is fogyasztható, de pár napi pihenés hasznára válik.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti locsolótál... » Húsvéti reggeli » Mandulatej tojáslikőrrel » Húsvéti omlós krémes
» Tojáslikőr (laktózmentes) » Húsvéti tárkonyos bárány » Húsvéti muffin » Húsvéti koszorú másképpen
» Húsvéti aszpikos tojás » Húsvéti sonka » Húsvéti sonkaleves » Húsvéti töltött burgonya
» Húsvéti palacsinta » Tojáslikőrkuglóf » Tojáslikőrös muffin » Húsvéti kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.