Tutireceptek.hu fejléc

Juharszirupos sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

4 csirkemell,
25 dkg liszt,
2 ek vaj,
1 dl juharszirup,
1 kk borsikafû,
1/2 kk kakukkfû,
1/4 kk zsálya,
1 hagyma,
1 dl víz,
só és
bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A csirkét forgasd sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyõben forrósítsd fel a vajat, rajta a csirkét süsd barnára mindkét oldalán. A juharszirupot öntsd a csirkére, szórd be borsika- és kakukkfûvel, zsályával, önts vizet az edény aljára. Süsd fedetlenül 180 C°-on 50-60 percig, míg megpuhul, idõnként megöntözve az edény alján összegyûlt levével.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Saláta csirkemájjal » Zöldborsós csirkemell » Nyári tepsis csirkemell » Csirkés töltött padlizsán
» Löncssaláta csirkehússal » Mandulás csirke » Húsvéti rakott csirkemell » Édes csirke wokban
» Csirkés-almás szendvics » Rántotta csirkemellel » Boros csirkecombok » Gesztenyés csirkemáj
» Csirkemájpástétom » Kínai illatos omlós csirke » Fokhagymás csirkecsíkok » Vörösboros csirke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.