Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-zöldséges recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirke mell
5 dkg szalonna
50 dkg zöldpaprika, 2 paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
a csapott evőkanál pirospaprika, a csapott teáskanál só

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasszuk. Ha kiolvadt,rátesszük az apóra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Tűzről levéve belekeverjük a sót és a pirospaprikát, és két evőkanál vizet, majd beletesszük a kockára vágott húst. Közepes lángon addig kavarjuk, amíg minden oldala kifehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy szűken ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, fedő alatt szintén addig pároljuk, amíg üvegessé nem válik. Ha kész, fedőt levéve hozzáadjuk a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, és a tejfölt. És néhány pillanatig forraljuk.

Tanácsok:
KÖretként rizs, tészta, krumpli mehet hozzá.


A receptet beküldte: gabi0630


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-zöldséges rizotto » Sajttal sült csirkemell » Csirkemell sajtmártásban » Isteni husi
» Húsvéti rántott sajt » Kínai sült oldalas » Gombás máj » Pulykafasirt diétás
» Walesi húspogácsák » Sörben sült csirkecomb » Töltött tök szalonnán » Gombás csirke 2
» Bakonyi tésztával » Fokhagymás karaj » Mézes-mustáros csirkemell » Márványsajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.