Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-zöldséges recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirke mell
5 dkg szalonna
50 dkg zöldpaprika, 2 paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
a csapott evőkanál pirospaprika, a csapott teáskanál só

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasszuk. Ha kiolvadt,rátesszük az apóra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Tűzről levéve belekeverjük a sót és a pirospaprikát, és két evőkanál vizet, majd beletesszük a kockára vágott húst. Közepes lángon addig kavarjuk, amíg minden oldala kifehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy szűken ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, fedő alatt szintén addig pároljuk, amíg üvegessé nem válik. Ha kész, fedőt levéve hozzáadjuk a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, és a tejfölt. És néhány pillanatig forraljuk.

Tanácsok:
KÖretként rizs, tészta, krumpli mehet hozzá.


A receptet beküldte: gabi0630


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-zöldséges rizotto » Temesi rakott csülkös » Húsroló » Sertésborda töltve.
» Dragomiroff » Mustáros-tejfölös karaj » Pulykamell paraj paplanban » Bakonyi rőzse
» Baromfimell gazdagon » Szaftos fasirt » Sertéskaraj pásztor módra » Dupla sajtos rakott csirke
» Vaszi pecsenye » Kapribogyós sertés-tokány » Diétás vadas csirke » Zöldborsós pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.