Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-zöldséges recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirke mell
5 dkg szalonna
50 dkg zöldpaprika, 2 paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
a csapott evőkanál pirospaprika, a csapott teáskanál só

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasszuk. Ha kiolvadt,rátesszük az apóra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Tűzről levéve belekeverjük a sót és a pirospaprikát, és két evőkanál vizet, majd beletesszük a kockára vágott húst. Közepes lángon addig kavarjuk, amíg minden oldala kifehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy szűken ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, fedő alatt szintén addig pároljuk, amíg üvegessé nem válik. Ha kész, fedőt levéve hozzáadjuk a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, és a tejfölt. És néhány pillanatig forraljuk.

Tanácsok:
KÖretként rizs, tészta, krumpli mehet hozzá.


A receptet beküldte: gabi0630


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-zöldséges rizotto » Töltött burgonyák » Gombás libamáj » Gyömbéres-fahéjas máj
» Fokhagymáscsirke baconban » Hagymás csirkecomb » Pikáns sertésborda » Sütőben sült marhapörkölt
» Ugorj a számba » Sajtos husi » Cukkini töltött » Rizses csirke római tálban
» Szűzpecsenye töltve » Bajor kacsamell » Mediterrán rántott csirke » Tejszínes-sajtos pecsenye


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.