Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós galuska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
fél kiló liszt,
2 db tojás,
15 deka juhtúró,
4 deka vaj,
2 deci tejföl,
6 deka füstölt szalonna,
só.

Elkészítés:
Feltesszük a vizet a galuska kifőzéséhez, a sütőt átmelegítjük.
A lisztet 5 deka juhtúróval és a vajjal összemorzsoljuk, hozzáöntjük a felütött tojásokat, és annyi vizet keverünk bele, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk
A forrásban levő vízbe formás galuskákat szaggatunk deszkáról.
Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
Kockákra vágott és megpirított füstölt szalonnával, valamint kisült zsírjával összekeverjük.
Tűzálló tálba rakjuk a szalonnás galuskát, tetejére morzsoljuk a megmaradt 10 deka juhtúrót, meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben jól átforrósítjuk, esetleg kissé megpirítjuk.
Valamilyen savanyúsággal kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska tejsodóval » Juhtúrós padlizsánkrém » Juhtúrós rakott burgonya » Csírás galuska
» Májgombóc/májgaluska/ » Kapros juhtúrós csirkemell » Szárnyasgaluska leves » Finom Aranygaluska
» Salzburgi galuska » Somlói galuska másképp » Alföldi májgaluska leves » Juhtúrós töltött burgonya
» Sajtosgaluska » Almaleves habgaluskával » Juhtúrós-sajtos muffin » Aranygaluska borhabbal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.