Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós sztrapacska, ahogy én szoktam recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
0,5 kg burgonya,
2 db tojás,
0,5 kg liszt,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg juhtúró,
tejföl.

Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, majd lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, és annyi liszttel, hogy egy durva galuskatésztát kapjunk.
Nem kell teljesen simára kikeverni, lehet egy kicsit mancsos.
Ízesítsük sóval.
Közben a füstölt szalonnát vágjuk fel kockákra és serpenyőben, nagyon kevés olajon olvasszuk ki. Egy fazékban forraljunk vizet kevés sóval, majd szaggassuk bele a tésztát, a nokedlinél megszokott módon.
Ha kész keverjük össze a szalonnával és az összemorzsolt juhtúróval.
Végül díszítsük tejföllel.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós pogim » Juhtúrós halfilé rántva » Juhtúrós újkrumpli » Rakott juhtúrós laska
» Tofu ahogy én csinálom » Juhtúrós pogácsa » Juhtúrós zsemlegombóc » Hókifli, ahogy én tudom
» Tégy ahogy a kedved engedi » Wrap, ahogy mi szeretjük » Kuglóf ahogyan én szeretem » Juhtúrós-borsós hús
» Flódni, ahogy mi szeretjük » Juhtúrós paradicsomsaláta » Hagymás-juhtúrós spagetti » Brassói, ahogy én készítem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.