Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós sztrapacska, ahogy én szoktam recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
0,5 kg burgonya,
2 db tojás,
0,5 kg liszt,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg juhtúró,
tejföl.

Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, majd lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, és annyi liszttel, hogy egy durva galuskatésztát kapjunk.
Nem kell teljesen simára kikeverni, lehet egy kicsit mancsos.
Ízesítsük sóval.
Közben a füstölt szalonnát vágjuk fel kockákra és serpenyőben, nagyon kevés olajon olvasszuk ki. Egy fazékban forraljunk vizet kevés sóval, majd szaggassuk bele a tésztát, a nokedlinél megszokott módon.
Ha kész keverjük össze a szalonnával és az összemorzsolt juhtúróval.
Végül díszítsük tejföllel.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós sonkatekercs » Wrap, ahogy mi szeretjük » Sajtos-juhtúrós muffin » Juhtúrós töltött tojás
» Juhtúrós halfilé rántva » Juhtúrós galuska » Sztrapacska egyszerűen » Juhtúrós lepény
» Juhtúrós újkrumpli » Pogi, ahogy én szeretem » Ahogy én készítem a nyulat » Káposztás juhtúrós nokedli
» Juhtúrós töltött krumpli » Juhtúrós lasagne » Juhtúrós kapros csusza » Pacal, ahogy én készítem


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.