| Vörösboros csülökgulyás receptLevesek Hozzávalók: 1 kisebb füstölt csülök 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, gomba) 10 dkg vöröshagyma 1 dkg fűszerpaprika 0,5 dl olaj 2 dkg natúr reszelt torma 1 csokor petrezselyemzöld 1 csokor zellerzöld 2 dl száraz vörösbor 2 dkg liszt 1 tojásból készített csipetke Elkészítés: A füstölt csülköt előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 liter vízbe tesszük. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a csontot ki tudjuk venni belőle. Levéből kivéve, éles késsel, rostjaira merőleges kockákra vágjuk, a levet félretesszük. Az összes zöldséget vékony hasábokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a zöldséget, és néhány percig pirítjuk, majd gyorsan elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük a csülök főzőlevével. Ha a zöldség megfőtt, a lisztet simára keverjük a borral, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Beletesszük a csülökkockákat. Épp csak egyet forralunk rajta, majd beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet és a zellerleveleket. A levest tálaláskor a csipetkére és a natúr reszelt tormára merjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |