| Kalapos karfiol receptHúsételek Egytálételek Zöldséges ételek Hozzávalók: 1 karfiol (kb. 60 dekás), fél kiló darálthús, 1 hagyma, 1 tojás, 2 ek. liszt, só, bors Elkészítés: A karfiolról levágom a leveleit és egyben hagyva, forrásban lévő sós vizben, ami majdnem ellepi, 5-10 percig főzöm. Utána lecsöpögtetem. Bekapcsolom a sütőt és közben összegyúrom a darálthúst a tojással, kockára vágott hagymával, 2 ek. liszttel, sóval, borssal. Ezzel a húsmasszával beboritom a karfiolt. Egy tűzálló tálat kizsíroztam és beleültettem a kalapos karfiolt. 200 fokon, kb. 40 percig sütöttem. Tanácsok: Tejföllel, vagy tartárral nyakonöntve tálald.:) A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |