Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kalapos karfiol recept

Kategória:
 Húsételek
 Egytálételek
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 karfiol (kb. 60 dekás), fél kiló darálthús, 1 hagyma, 1 tojás, 2 ek. liszt, só, bors

Elkészítés:
A karfiolról levágom a leveleit és egyben hagyva, forrásban lévő sós vizben, ami majdnem ellepi, 5-10 percig főzöm. Utána lecsöpögtetem.
Bekapcsolom a sütőt és közben összegyúrom a darálthúst a tojással, kockára vágott hagymával, 2 ek. liszttel, sóval, borssal.
Ezzel a húsmasszával beboritom a karfiolt. Egy tűzálló tálat kizsíroztam és beleültettem a kalapos karfiolt.
200 fokon, kb. 40 percig sütöttem.

Tanácsok:
Tejföllel, vagy tartárral nyakonöntve tálald.:)


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-gombás karfiol » Karfiol finomság » Sült karfiol sajtmártással » Karfiol-póréhagyma püré
» Sonkás rakott karfiol » Füstölt sajtos karfiol » Karfiol krokett » Sajtos karfiolpogácsa
» Rakott karfiol (update 1) » Hagymás diós karfiolrizs » Karfiol sütve » Sajtos karfiolleves
» Lecsós karfiolpaprikás » Ropogós karfiol mártással » Bolognai rakott karfiol » Karfiolos busasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.