Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás paszuly Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/4 kg fehér szárazbab
1/2 kg gyalult savanyú káposzta
1 db méretes füstölt hátsó csülök
1 szál füstölt gyulai kolbász
1 babérlevél
zsír, őrölt pirospaprika, liszt a rántáshoz
tejföl, szikkadt kenyér a tálaláshoz

------------------------------------------------

Elkészítés:
Az előző nap a szárazbabot beáztatom, a csülköt egy megfelelő méretű fazékban a babérlevél és a gyulai kolbász társaságában gyenge lángon, lefödve elkezdem főni. Vigyázz, egyetlen pillanatig nem forrhat, csak gyöngyözhet a víz! Ha megpuhult (ennek kell legalább 3 óra), a csülköt kicsumázom, a csont helyére a főtt kolbászt teszem. Szorosan kötözöm, majd visszateszem a főzőlébe, hadd hűljön ki ott. Ha kihűlt, kiveszem a léből, leitatom, és megszabadítom a kanóctól. Mehet a hűtőbe!

Másnap az áztatott szárazbabot egy legalább 2-3 literes fazékba szórom, hozzáaprítom a kifacsart káposztát. A csülök főzőlevével feltöltöm (ha túl sós a lé, vízzel hígítom), majd elkezdem főzni. Figyelni kell, de tapasztalatom szerint bő fél óra alatt megpuhul a bab.

A lisztből, zsírból, pirospaprikából rántást készítek, és berántom a levest. Pár percig forralom, és kész is.

Tálaláskor a tányérba darabolok a csülökből -nem sajnálom-, rámerem a forró levest, külön tejfölt és szikkadt kenyeret adok hozzá.

------------------------------------------------

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Minden észrevételt és esetleges kiegészítést köszönettel fogadok.

Elkészítési idő: 300 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: nem kevés gramm
Zsírtartalom: sok gramm

A receptet beküldte: szimre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finomfőzelék (szerintem) » Káposztasali » Káposztás csülök » Káposztás lepény
» Káposztás pogácsa 1. » Káposztás béles » Tormás káposztasaláta » Texasi káposztasaláta
» Isteni káposztasaláta » Káposztás hús » Káposztasaláta » Nyers káposztasaláta
» Káposztás rántotta.. » Rakott káposztás kocka » Csuka káposztásan » Káposztás csülökragu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.