Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós, gombás rakott hús recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg sertéshús (tarja, comb),
1 üveg lecsó, vagy külön paradicsom, paprika,
4 fej közepes vöröshagyma,
2 kisüveges gomba (másfajta gomba is jó),
30 dkg füstölt szalonna,
2 pohár tejföl,
só,
bors,
majoránna,
mustár,
3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A húst egy tálba beletesszük, sót, borsot, kevés majoránnát, mustárt, fokhagymát adunk hozzá, melyet jól elkeverünk úgy, hogy a húsokra rárakódjon. Egy tűzálló edény aljába belerakjuk a csíkokra vágott szalonnát, ennek a tetejére a karikákra vágott vöröshagymát, majd ezt követően a gombából rakunk egy sort, utána pedig a lecsó következik, és végül rakunk egy sort a húsból. Addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. A rakást a hússal fejezzük be. A tetejére tejfölt teszünk, amit egy kis paradicsomlével elkeverünk. Lefedjük és a sütőben kb. 1 órát sütjük.

Tanácsok:
Kifőtt tésztával (csigatészta, csavart tészta) tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakott káposzta » Gombás sertésnyelv » Rókagombás cukkini » Sajtos gombás csirkemell
» Gombás tejszínes csirke » Gombás töltött cukkini » Gombás csirkemellfilé » Rakott zöldség másként
» Rakott pacal camembert-rel » Rakott diós metélt » Csokis rakott babapiskóta » Gombás-tejszínes szendvics
» Parasztos rakottbab » Erdélyi rakott pogácsa » Gombás-rizs » Gombás korhelyleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.