Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós, gombás rakott hús recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg sertéshús (tarja, comb),
1 üveg lecsó, vagy külön paradicsom, paprika,
4 fej közepes vöröshagyma,
2 kisüveges gomba (másfajta gomba is jó),
30 dkg füstölt szalonna,
2 pohár tejföl,
só,
bors,
majoránna,
mustár,
3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A húst egy tálba beletesszük, sót, borsot, kevés majoránnát, mustárt, fokhagymát adunk hozzá, melyet jól elkeverünk úgy, hogy a húsokra rárakódjon. Egy tűzálló edény aljába belerakjuk a csíkokra vágott szalonnát, ennek a tetejére a karikákra vágott vöröshagymát, majd ezt követően a gombából rakunk egy sort, utána pedig a lecsó következik, és végül rakunk egy sort a húsból. Addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. A rakást a hússal fejezzük be. A tetejére tejfölt teszünk, amit egy kis paradicsomlével elkeverünk. Lefedjük és a sütőben kb. 1 órát sütjük.

Tanácsok:
Kifőtt tésztával (csigatészta, csavart tészta) tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott » Mascarpone rakottas » Rakott mákostészta » Gombás farfalle
» Gombával rakott kel » Kairói rakott padlizsán » Rakott krumpli Mesi módra » Erdei gombás lapcsánka
» Rizses rakott spárga » Sajtos rakott zsemle » Magyaros rakott tarhonya » Gombás-tejszínes szendvics
» Gombás-sajtos krumplitál » Gombás rakott káposzta » Görög rakott burgonya » Erdőszéli gombás tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.