Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-gombás karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet karaj
2 fej hagyma
25 dkg gomba
2 dl tejföl
kb. 15 dkg sajt
kevés olaj

bors

Elkészítés:
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük.
A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hússzeletekre. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk, rátesszük a hagymás húsra..
A tejfölt rálocsoljuk a gombára. Végül rászórjuk a reszelt sajtot,előmelegített sütőben kezdjük sütni.
Alsó sütéssel kb. 45 percig, majd alsó-felső sütéssel, hogy a sajt a tetején jól megpiruljon, még kb. 15 percig sütjük.
Sütés közben a hús és a gomba levet ereszt, amelyben párolódik a hús. A végén ezt a szaftot ráöntjük az ételre.
Párolt rizzsel,zöld salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ardói töltött karaj. » Sonkás-gombás karaj » Sajtos, sült karaj » Karaj besamelmártással
» Sajtos-gombás rakott hús » Sertéskaraj Havanna módra » Sajtos karaj tepsiben » Tejszínes sajtos karaj
» Citromos karaj » Ananászos sonkás karaj » Töltött karaj liza módra » Karaj Dávid király módra
» Káposztával sült karaj » Szójaszószos karaj » Nyírségi töltött karaj » Sörös karaj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.