Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi fahéjas almaleves recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg savanyú alma
2 dl tejföl
3 dkg liszt
őrölt fahéj

cukor
citromlé
szerecsendió

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük főni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra.
Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és őrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra.
Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi diós krémes » Karácsonyi torta » Fahéjas püspökkenyér » Almás-fahéjas kelt rétes
» Birsalmaleves mazsolával » Karácsonyi mézeskalács » Fahéjas szederlekvár » Vaníliás almaleves 2.
» Karácsonyi töltött alma » Karácsonyi gyümölcs saláta » Karácsonyi Bailey's » Karácsonyi apró sütemény
» Fahéjas -almás muffin » Bögrés almás-fahéjas süti » Fahéjas csillagok » Fahéjas likőr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.