Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A karamellás tejbegrízhez:

20 dkg kristálycukor
1 l tej
10 dkg búzadara
csipet só
A vaníliakrémhez:

2 tojás
2 ek kristálycukor
1 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
8 dl tej

Elkészítés:
A cukrot egy lábasban cseppnyi vízzel feltesszük, és kislángon lassan világos színűre karamellizáljuk.
Folyamatos keverés mellett óvatosan felöntjük a tejjel, nem baj hogy "összerántja" a karamellt, a keveréstől szépen kisimul és feloldódik. Hozzáadjuk a búzadarát a csipetnyi sóval, és lágyabb tejbegrízt főzünk.
Kistálakba vagy kelyhekbe szétosztjuk.
A tetejére vaníliakrém kerül, amihez a tojásokat a cukorral, liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kislángon folyamatos keverés mellett, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, amíg lágy, selymes krémet kapunk, a végén tesszük hozzá a vaníliáscukrot. Ráöntjük a karamellás grízek tetejére, és hűlni hagyjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Tálalható így önmagában, de további kényeztetésül némi tejszínhabbal is megkoronázható.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: andrea0223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás tejberízs » Karamellás torta... » Karamellás almatorta » Karamellás, diós kocka
» Tejkaramellás almaleves » Karamellás ananásztorta » Karamellás zabkása » Őszibarack vaníliakrémmel
» Karamellás Sport szelet » Körtés-karamellás süti » Karamellás gesztenyetorta » Karamellás-diós golyó
» Karamellás fincsi krémes » Karamellás pite » Karamellás szelet » Karamellás mandulafánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.