Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál piros fűszerpaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
só, törött fehérbors

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet, folpack fóliával szorosan lefedem és mikróban 10 percig párolom 800 Watton.
A felforrósított olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet ráöntök, beleteszem a fűszereket és felforralom. A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, és a megpárolt karfiolra öntöm. Lefedve öt percre visszateszem a mikróba és befejezem az étel párolását. 10 perc letelte után veszem csak ki a tálat. (Utópárolás.)


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol-omlett » Karfiolos busasaláta » Erdőszéli pikáns tarja » Szalonnás karfiol
» Pikáns gesztenyetorta » Pikáns csirkeszárnyak » Csirkés karfiol » Pikáns dinnyekockák
» Sajtos rakott karfiol 2 » Sajtos rántott karfiol » Tejfölös pikáns csirkecomb » Pikáns húsgombóc leves
» Karfiolos csirkeleves » Gombás karfiol-tál » Karfiol a mikróban » Sonkás tepsis karfiol


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.