Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál piros fűszerpaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
só, törött fehérbors

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet, folpack fóliával szorosan lefedem és mikróban 10 percig párolom 800 Watton.
A felforrósított olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet ráöntök, beleteszem a fűszereket és felforralom. A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, és a megpárolt karfiolra öntöm. Lefedve öt percre visszateszem a mikróba és befejezem az étel párolását. 10 perc letelte után veszem csak ki a tálat. (Utópárolás.)


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott karfiol » Karfiolos lapocka » Sajtos karfiolleves » Pikáns keltál
» Tepsis karfiol » Karfiol paprikásan » Sült karfiol egyszerűen » Pikáns burgonyapüré
» Sajtos rakott karfiol » Karfiolpörkölt » Rakott karfiol egyszerűen » Sörtésztában sült karfiol
» Anna Rakott karfiolja » Rakott karfiol tojással » Húsos rántott karfiol » Karfiol savanyítva


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.