Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kaukázusi csirke 2 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db csirke

bors

Mártáshoz:

1 db vöröshagyma
3 dkg vaj
2 dkg liszt
1/2 lit. húsleves
3 ger. fokhagyma
2 EK ecet
pici szegfűszeg
pici fahéj
pici sáfrány
1-2 babérlvél
1 cs. petrezselyem-levél

fél narancs-leve
10 dkg dió

Elkészítés:
A csirkét besózzuk,borsozzuk és megsütjük.
Mig a csirke sül addig elkészitjük a mártást.

A hagymát vajban megpároljuk, szétnyomott fokhagymát a lisztet, és a a húslevessel felengedjük, kevergetve 5-6 percig főzzük.
Füszerezzük az ecettel,fahéjjal,babérlevéllel, szegfűszeggel,és a sáfránnyal, majd belerakjuk a a narancslevet, és a darált diót.

A mártást tálba öntjük, beletesszük a megsült csirkét, diószemekkel, narancsszeletekkel,és petrezselyemmel diszitjük.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke jóasszony módra. » Magyaros rakott csirke » Mezes-joghurtos csirke » Sült csirke rizzsel főzve
» Szezámos csirkefalatok » Csirkemell eperrel » Csirkemell saláta » Sajtos csirke római tálba
» Pikáns csirkecombok » Kínai csirke » Csirkecomb gazdagon töltve » Bacon-ös rakott csirkemell
» Töltött csirkemelltekercs » Csirkecomb almaszósszal » Csirkés enchilada » Banános-baconos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.