Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kefires brokkoli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej brokkoli (60-70 dkg)
3,5 dl kefir
2 db vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
2 db pörköltszaft kocka
3 evőkanál étolaj
1/2 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázva az olajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a késhegynyi őrölt borsot és felöntve 3 dl vízzel lassú tűzön - időnként rázogatva - puhára pároljuk. Közben az elpárolgott levet időnként pótoljuk. Amikor a brokkoli már majdnem megpuhult, egy tálba öntjük a levét, csomómentesre elkeverjük benne a pörköltszaft kockákat, visszaöntjük a brokkolira és készre főzzük, de csak rázogatva, hogy a brokkolirózsák szépen megmaradjanak és le ne égjen az étel.
A zúzott fokhagymát elkeverjük a kefirben, hozzáöntjük a párolt brokkolihoz, majd szintén rázogatva összemelegítjük.
Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

Tanácsok:
Halakhoz, húsokhoz finom köretként szolgálhat, - de rántott gombafejhez tálalva kiadós vegetáriánus étel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplifelfújt brokkolival » Sajtos-brokkolis csirke » Brokkolis-gombás tészta » Brokkolis pulyka
» tepsis brokkoli » Brokkolis tojásrántotta » Tejszínes brokkoli » Brokkolis Cézár-saláta
» Brokkolileves csirkemájjal » Brokkoli leves » Kefires buci » Brokkolis pulykamell
» Janó bá' kefires pitéje » Kefíres szelet » Rakott brokkoli és karfiol » Norbi Brokkolis sajtos hús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.