Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 nagyobb rózsa brokkoli
4-5 gerezd fokhagyma
vegeta
1 kk bazsalikom
2-3 dl tejföl
2-3 ek étkezési keményítő

Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárait is megtartjuk. Kevés vízben (csak épphogy ellepje)megfőzzük, nem túl puhára, mert később még úgyis jobban szétmegy. A főtt szárakat kiválogatjuk és turmixoljuk, majd összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a keményítővel. A habarást a brokkolirózsákhoz adjuk, forrásig keverjük.

Tanácsok:
Minél kevesebb vizet hagyunk a brokkolin, annál kevesebb keményítős sűrítésre van szükség. A szárak turmixolása és az ételhez adása is jól sűrít. Mi jó fokhagymásan szeretjük, bátran lehet használni belőle többet is.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolifőzelék 1 » Cukkini főzelék » Zöldbabfőzelék palócosan » Zellerfőzelék
» Spanyol burgonyafőzelék » Kapormártás főtt húsokhoz » Joghurtos brokkoli főzelék » Burgonya fözelék 2
» Kelkáposzta főzelék » Kelbimbófőzelék » Angolos főzelékek » Extra lencsefőzelék
» Céklafőzelékem » Szabolcsi töltött káposzta » Salátafőzelék » Fimo tökfőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.