Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1.5 kg krumpli
1 szál parasztkolbász
1 szál sárgarépa
3 ek olaj
3 ek liszt
pirospaprika
2 cikk fokhagyma
ételízesítő

Elkészítés:
A lisztből a forró olajon rántást készítek, a tűzről levéve szórok rá pirospaprikát, felengedem vízzel. Amíg felforr, megtisztítom a répát, a krumplit. A répát lereszelem (almareszelőn szoktam), beleteszem a levesbe, a krumplit kockára vágom, az is mehet a levesbe. A foghagymát pépesen teszem bele, és kevés ételízesítőt szórok rá. Puhára főzöm a krumplit, akkor jöhet bele a kolbász kis darabokra vágva. Még 15 percig főzöm, akkor megkóstolom, a kolbi milyen ízt adott, és alakítom. Addigra a krumpli alaposan megfő és besűríti a levest.
Forrón tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos nokedli » Kolbászos piskóta » Kolbászos pogácsa » Tárkonyos krumplileves
» Hideg krumplileves » Zöldséges krumplileves » Karfiolos krumplileves » Erdélyi krumplileves
» Kolbászos muffin » Kolbászos tojásos noki » Frank krumplileves » Kolbászos rakott nokedli
» Fokhagymás krumplileves » Kolbászos krumplitekercs » Savanyú krumplileves » Finom gyors krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.