Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 1 kelkáposzta
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 50 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 3 dkg vaj
- őrölt bors
- só

Elkészítés:
A csirkét kívül-belül meghintjük sóval és borssal, majd az olajban megsütjük, a sütés felénél megfordítjuk. Közben megtisztítjuk a kelt, negyedeljük, majd sós vízben 3 percig főzzük (blansírozzuk), végül lecsöpögtetjük, és leveleire szedjük. A levelek felét vastag falú lábasba tesszük, rátesszük a csirkét, a maradék kellevéllel befedjük, a borral meglocsoljuk, sóval, borssal és az apróra vágott répával meghintjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy épp a tetejéig érjen, majd hozzáadjuk a vajat, újrafűszerezzük, és lefedve teljesen puhára pároljuk. Tálaláskor a csirke mellé adjuk a kelt és a répát.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos-kekszes csirke » Göngyölt csirke póréval » Csirkemáj joghurtmártással » Aranyos csirke:-)
» Török rakott csirke » Borsos csirkecomb » Vadas csirke » Csirkehúsos torta
» Csirkehúsos gombás fasírt » Fokhagymás csirkecsíkok » Citromos csirkekrém leves » Finom csirkecomb
» Rokfortos csirkecsíkok » Cukkinis csirke » Paplanos csirkemell » Furcsa csirke.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.