Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 1 kelkáposzta
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 50 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 3 dkg vaj
- őrölt bors
- só

Elkészítés:
A csirkét kívül-belül meghintjük sóval és borssal, majd az olajban megsütjük, a sütés felénél megfordítjuk. Közben megtisztítjuk a kelt, negyedeljük, majd sós vízben 3 percig főzzük (blansírozzuk), végül lecsöpögtetjük, és leveleire szedjük. A levelek felét vastag falú lábasba tesszük, rátesszük a csirkét, a maradék kellevéllel befedjük, a borral meglocsoljuk, sóval, borssal és az apróra vágott répával meghintjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy épp a tetejéig érjen, majd hozzáadjuk a vajat, újrafűszerezzük, és lefedve teljesen puhára pároljuk. Tálaláskor a csirke mellé adjuk a kelt és a répát.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos tejszines csirkemáj » Titokban sült csirkecombok » Csirke jóasszony módra. » Pármai csirke
» Szumátrai csirkemell » Kentucky csirkeszárny » Gesztenyés csirkemáj » Csirkeleves gourmand módra
» Cajun csirke » Serpenyős-babos csirkemell » Kokuszos rántott csirke » Besameles csirke
» Rakott csirkemell gombával » Kapros-tejszínes csirke » Diétás vadas csirke » Finom csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.