Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5-6 szem közepes krumpli
Só ízlés szerint
2-3 babérlevél
2 teáskanál majoránna
Esetleg kevés ecet a főzővízbe
2 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 dl tejföl
2-3 ek. Liszt
Fél citrom leve

Elkészítés:
A meghámozott és uborkagyalun felaprított krumplit a fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízben, hogy a krumplikat ellepje.A vékony krumpli szeletek hamar puhára főnek. A közben olajon megpirított hagymára öntjük a kész krumplit levestül, majd a tejföllel és liszttel behabarjuk, majd felforraljuk.

Tanácsok:
(Hólyagpanaszok esetén az ecetet célszerű kihagyni.)

A citromlevet érdemes kicsit később belekeverni, amikor a leves már tálalási hőmérsékletre hűlt.
Nagyon egyszerű és könnyű elkészíteni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú rozskenyér » Rakott savanyú káposzta » Csülkös krumplileves » Savanyú máj pörköltágyon
» Savanyú marhamáj » Olajos paprika(Savanyúság) » Savanyú lencseleves » Savanyú máj
» Kolbászos krumplileves » Savanyú káposzta leves » Savanyú káposzta lencsével » Savanyú káposzta saláta
» Savanykás krumplileves » Finom gyors krumplileves » Savanyú csirkezúza » Savanyúkáposztás metélt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.