Tutireceptek.hu fejléc

Kenőmájas recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
20 dkg sárgarépa
1 tojás
10 dkg tisztított vaj (ghí) vagy kacsazsír, vagy jó minőségű vaj
2 gerezd fokhagyma
2-3 mokkáskanál só
3 mokkáskanál majoranna
2 mokkáskanál bazsalikom

Elkészítés:
A májat forrásban lévő vízbe dobva kb. 10-15 percig főzni. A répát megtisztítani, feldarabolni, s a megmosott tojással együtt egy másik fazékba feltenni főni. A tojást forrástól számított 10 perc után kivenni, a répát egy kicsivel később, amikor teljesen megpuhult. A májat, a répát, a héjától megszabadított tojást, a zsiradékot és az összes fűszert egy tálban botmixerrel összeturmixolni.

Tanácsok:
A répát egyáltalán nem érezni ki belőle, de nagyon jó állagot ad neki, és persze egészséges.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenőmájaskrém » Tojásos kenőmájas » Rántott kenőmájas » Kenőmájas fűszeresen
» Nap-pirítós » Obazda (sajtkrém) » Croque Monsieur » Szardíniás körözött
» Magyaros falatok » Gombás kaszinótojás » Heni melegszendvicskréme » Uborkás szendvics
» Májas töltött zsemle » Cukkinis tökmagkrém » Húsvéti sonkás tekercs » Gyümölcsös zakuszka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.