Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kenőmájas recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
20 dkg sárgarépa
1 tojás
10 dkg tisztított vaj (ghí) vagy kacsazsír, vagy jó minőségű vaj
2 gerezd fokhagyma
2-3 mokkáskanál só
3 mokkáskanál majoranna
2 mokkáskanál bazsalikom

Elkészítés:
A májat forrásban lévő vízbe dobva kb. 10-15 percig főzni. A répát megtisztítani, feldarabolni, s a megmosott tojással együtt egy másik fazékba feltenni főni. A tojást forrástól számított 10 perc után kivenni, a répát egy kicsivel később, amikor teljesen megpuhult. A májat, a répát, a héjától megszabadított tojást, a zsiradékot és az összes fűszert egy tálban botmixerrel összeturmixolni.

Tanácsok:
A répát egyáltalán nem érezni ki belőle, de nagyon jó állagot ad neki, és persze egészséges.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenőmájaskrém » Rántott kenőmájas » Tojásos kenőmájas » Kenőmájas fűszeresen
» Gombás-tejszínes szendvics » Szalonnás feltét pirítósra » Csirkemájkrém » Mascarpone-s szendvicskrém
» Káposztás kifli » Fokhagymás kapros krémsajt » Sajtfalatkák » Hagymás-sajtos pirítós
» Piros krémsajt » Rakott szendvics » Körözött » Vendégváró szendvics


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.