Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi zakuszka recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
5 kg padlizsán, 5 kg(20 darab) piros vagy narancs színű nagy méretű paprika, 1 kg vöröshagyma, 1 liter paradicsompaszta, 1 liter olaj, só, szemes bors, babérlevél

Elkészítés:
Vaslapon megsütöm a paprikát és a padlizsánt, majd lehúzom a héjukat( A paprikát nem muszáj megsütni).Ledarálom külön-külön mindegyiket. A hagymát apróra vágom. A zöldségeket külön-külön megdinsztelem 2 dl olajban. Mikor mind megdinsztelődött, egy nagy edénybe összeöntöm őket, beleteszem a fűszereket és a paradicsompasztát. Lehet változtatni az arányokon. Pici cukrot is tenni kell bele. Addig kell főzni lassan kevergetve, amíg olajos fényű nem lesz, nem lesz vizenyős. Forrón csavaros üvegekbe tesszük. A megmaradt olajat felforrósítom, és mindegyik üvegbe öntök egy kicsit, majd az üvegeket száraz dunsztba teszem, amíg ki nem hűl. Az olajjal tartósítom.

Tanácsok:
Télen nagyon finom kenyérre kenve.


A receptet beküldte: bambuc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi baglyos leves » Erdélyi borsos tokány » Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi rakottkáposzta
» Erdélyi fatányéros » Erdélyi füstölt kolbász » Erdélyi sertéstokány » Erdélyi rafaello szelet
» Erdélyi burgonya » Erdélyi szász torta » Erdélyi rakottas » Erdélyi aprópecsenye
» Erdélyi töltött paprika » Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi hagymás csülök » Erdélyi tárkonyos leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.