Tutireceptek.hu fejléc

Ketchup befőzés recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
12 kg paradicsom
1 kg paprika (jobb a piros, szebb lesz a színe)
1 kg alma
1 kg hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4-5 szál zeller
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg cukor
1 dcl ecet
1,5 evőkanál só
2 kiskanál mustármag
2 kiskanál szekfűbors
2 kiskanál szekfűszeg
2 kiskanál őrölt feketebors
5-6 babérlevél

Elkészítés:
A paradicsomot, paprikát, almát (héjastól), hagymát (félbevágva), fokhagymát, zellert, petrezselyemzöldet felteszem főni, ha megpuhult, átpaszírozom. Merülő mixerrel simára keverem. Újra felteszem főni, hozzáadom az ízesítőszereket, a darabos fűszereket kis zsákban belelógatom, az ecetet a végén öntöm bele. Főzöm még 2-3 órát, hogy sűrűsödjön, ha jónak látom, üvegekbe merem, szárazdunsztba teszem 24 órára.

Tanácsok:
3 év alatt kísérleteztem ki ezt több receptből, a családnak ez ízlik legjobban, kb. 1 évre elég ez az adag (6-an esszük). Lehet még hozzátenni egyéb fűszereket is ízlés szerint, vagy több cukrot, ecetet. 10 éve így teszem el.
Tegnap csináltam, elfelejtettem ecetet hozzáönteni, így is jó lett, legalább egészséges.


A receptet beküldte: Leoborta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ketchup-os zöldborsos husi » Ketchup házilag 2. » Ketchupos borda » Ketchupos-fehérboros hús
» Zöld ketchup » Ketchupos majonézmártás » Ketchupos tészta » Házi ketchup
» Ketchup Adél módra » Ketchup házilag » Újabb saláta » Csicsóka saláta
» Bazsalikomos lencsesaláta » Szilvás vegyes saláta » Csirkemájas saláta » Ánizsos sárgarépa-saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.