Tutireceptek.hu fejléc

Kínai borsos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók
1,5 kg-os konyhakész csirke
1 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál feketebors
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál borecet
1 db friss gyömbér
ízlés szerint só
1 csomag újhagyma (v. 1db póréhagyma)

Elkészítés:
Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a tiszta csirkét, főzzük kb. 75 percig. Csöpögtessük le majd éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húsdarabokat a bőrös részével lefelé egy tűzálló edénybe. Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért. Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a borsot, és keverjük addig, amíg már érezzük az aromáját. Öntsük a húsra a borsöntetet, majd öntsük rá a mártást. Fedjük be az edényt fóliával, és erős tűzön főzzük kb. 30 percig. Amint a hús megpuhult, tálalhatjuk.

Rizs dukál mellé.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marokkói csirkeleves » Csirkehúsos rizottó » Édes-savanyú csirkemáj » Ízletes csirkemell saláta
» Gombás rakott csirkee » 10 perces kínai tészta » Hagymás-gombás csirkemáj » Mézes-citromos csirke
» Lecsós csirkecomb » Csirkés csusza » Csirkemell a' la pannónia » Zöldséges-csirkés spagetti
» Libanoni csirkeszárny » Csirke mandulás bundában » Csirkés rakott burgonya » Fóliában sült csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.