Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj joghurtmártással recept

Kategória:
 Húsételek
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1-2 fej hagyma
50 dkg csirkemáj
kevés liszt
3 dl joghurt
petrezselyem zöld, bazsalikom, snidling
1 dl főzőtejszín
só, bors, fűszerkeverék

Elkészítés:
Egy jó nagy fej hagymát felkarikáztam és 1 ek olajban kisütöttem, félretettem. A letisztított csirkemájakat lisztbe forgattam és 2 ek olajon a serpenyőben kisütöttem (vigyázva, mert fröcsköl a máj, jajj, de még hogy tud!). Közben 1-1 maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget (újhagymával helyettesítettem) felvágtam. 3 dl joghurtba belekevertem, némi citromlevet tettem hozzá, 3 ek tejszínnel hígítottam, só, bors. Amikor a máj készen lett, visszatettem a hagymát mellé, megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, pár percig együtt pirítottam. Rizzsel ettük, de pirított burgonya is hozzá.

Tanácsok:
A joghurtmártást tálaláskor kanalazod a májra. Nagyon finom!!! Olyan tavasz-íze van!!!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: tina68


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj sütőben » Rátott csirkemáj » Narancsos csirkemáj » Tarhonyás borsós csirkemáj
» Zamatos csirkemáj » Serpenyős csirkemáj » Csirkemájas finomság » Hagymás-gombás csirkemáj
» Lecsós csirkemáj2 » Csirkemájkrém házilag » Bacon alatt sült csirkemáj » Rakott csirkemáj
» Csirkemáj angolszalonnával » Csirkemáj almával » Tepsis, lecsós csirkemáj » Csirkemáj-fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.