Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselymes csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4egész csirkecomb
kb 1dl citromlé
ételízesítő
bors
2ek kukoricaliszt
1dl víz
2dl tejszín, kis csokor petrezselyem

Elkészítés:
A combokat előkészítjük (alsó felső combra).
A citromléből, kis borsból és ízlés szerinti ételízesítőből "páclevet" készítünk. Ebben a lében pár percig áztatjuk a combok, mind a két felét. Kissé kiolajozott tepsibe tesszük, lefóliázzuk és 20-25 percig pároljuk a sütőben.
Ezalatt a kukoricalisztet, a vízzel, a tejszínnel és az apróra vágott petrezselyemmel alaposan elkeverjük, és a párolás végén a húsra önjük.
Fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, és lepirítjuk.

Tanácsok:
Tartáralapos salátát szoktam készíteni hozzá, amibe vastagra reszelt sajtot, és kis almadarabokat teszek. Ill. rizzsel tálalom.
Könnyű, és nagyon finom kaja:)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Gigi...26


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos gombás fasírt » Sültcsirke avokádóval » Tejszínes csirkemell II. » Baszk csirkemell
» Csőben-csirke » Csirkemell-"torta" » Tepsis csirke Update1 » Mézes-citromos csirke
» Citromos csirkebecsinált » Tasakban sült csirkemell » Csirkehúsos torta » Almás csirke fasírt
» Csirkés rizseshús » Csirkegombóc leves » Almás csirkefasírt » Római tálban sült csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.