Tutireceptek.hu fejléc

Kínai citrommártás recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1/2 dl citromlé
1/2 dl zöldségleves (kockából)
1 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A citromlevet a zöldséglével, 1 dl vízzel, a mézzel, a cukorral és a gyömbérporral kis lábosban összekeverjük, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Ekkor a hőt nagyobbra vesszük, a keveréket felforraljuk. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál vízzel simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Megsózzuk, kevés őrölt fehér borssal is ízesíthetjük. Melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kínai kel » Kínai husi angol zellerrel » Kínai sült oldalas » Kínai csípős leves
» Ravioli (kínai módra) » Kínai illatos omlós csirke » Töltött kínai kel » Kínai palacsintabatyu
» Kínai sült tészta (vegan) » Hagymás hús kínai módra » Kínai csirkeszárnyak » Kínai malacleves
» Mentás citrommártás » Kínai egytálétel » Kínai citromos gombás pipi » Csirkemell citrommártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.