Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai citrommártás recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1/2 dl citromlé
1/2 dl zöldségleves (kockából)
1 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A citromlevet a zöldséglével, 1 dl vízzel, a mézzel, a cukorral és a gyömbérporral kis lábosban összekeverjük, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Ekkor a hőt nagyobbra vesszük, a keveréket felforraljuk. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál vízzel simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Megsózzuk, kevés őrölt fehér borssal is ízesíthetjük. Melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Siu mai - kínai ravioli » Kínai palacsintabatyu » Kínai sült rizs » Kínai egytálétel
» Kínai gombás csirkeleves » Sajtos kínai kel » Kínai kel kicsit másképp » Kínaikel-saláta gyorsan
» Kínai fafü leves » Kínai dióleves » Kínai palacsinta » Haltekercs citrommártással
» Kínai csirkés üvegtészta » Kínai zöldségleves » Kínai pulykamellsaláta » Kínai töltött kacsa


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.