Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombóc citrommártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
: 1/2 kg darált hús,
1/4 kg póréhagyma,
2 tojás,
1 mk. majoránna,
1 ek. zsemlemorzsa,
1 mk. törött bors,
só,
olaj a sütéshez.
a citrommártáshoz:
1 citrom leve,
2 ek. vaj,
2 ek. liszt,
2 1/2 dl hideg tej,
1 tk. reszelt citromhéj,
késhegynyi cukor,
só.

Elkészítés:
Tisztítsuk meg jól a póréhagymát, a zöld szárából 5 cm-nyit hagyjunk meg. Főzzük meg sós vízben. Szűrőben csurgassuk le. Daraboljuk fel, és keverjük össze a darált hússal, tojással, majorannával, zsemlemorzsával, törött borssal és sóval. Készítsünk belőle közepes nagyságú gombócokat. Bő olajban süssük ki. Tegyük melegített tálra piramis alakban, és öntsük le a citrommártással: készítsünk világos rántást a vajból és a lisztből. Ezután vegyük le a tűzről, és állandóan keverve öntsük hozzá a tejet és a citromhéjat. Tegyük vissza a tűzre, és lassan főzzük fel. Sózzuk meg, és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, majd keverjük bele a citrom levét.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás húsgombócleves » Vadas húsgombóc » Paradicsomos húsgombóc » Húsgombóc Juszuf módra
» Svéd húsgombóc » Tészta húsgombóccal » Zöldségleves húsgombóccal » Húsleves húsgombóccal
» Karalábés húsgombóc » Aszalt szilvás húsgombócok » Aszaltszilvás húsgombóc » Zabpelyhes húsgombócleves
» Húsgombóc kicsit másképpen » Tavaszi húsgomboc » Egri húsgombócleves » Sajttal töltött húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.