Tutireceptek.hu fejléc

Kínai csirkemell leves tápióka gyönggyel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 db csirkemell
1 db sárgarépa
1 db fehér répa
1/2 db karalábé
1/2 db zellergumó
20 dkg bármilyen ehető gomba
1 db közepes vöröshagyma vagy 2 db újhagyma
1 levél fejeskáposzta
1 kávéskanál piros arany
1 db húsleves kocka
1 csapott kávéskanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál balzsamecet
2 evőkanál szójamártás
2 evőkanál zselatin-por
4 evőkanál tápióka gyöngy
csípős paprika ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, a húst és a zöldségeket, gombát, káposztalevelet pedig juliennre (gyufaszál vékonyságúra és hosszúságúra). Amennyiben újhagymával készítjük, a zöldjéből is szeleteljünk.
Rátesszük a piros aranyat, a húsleves kockát, a fűszerkeveréket, megszórjuk őrölt borssal, majd 2,5 liter vízzel felöntve félig megfőzzük. A szójamártással, balzsamecettel, tápióka gyönggyel még pár percig főzzük, végül elkeverjük a zselatinnal.
Amennyiben szükséges, utánsózzuk.

Tanácsok:
A hófehér tápióka gyöngyök a főzés folyamán gyöngyház színűvé válnak és gyémántként ragyognak a forró leves tetején.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyleves vörösboros » Vaníliás birsalma leves » Részeges eperleves » Vajbabos húsleves
» Mészáros leves » Sajtos csirkemell torta » Őszibarack krém leves » Édeskömény krémleves
» Húsvéti kolbászos leves » Tejszines sajtoscsirkemell » Kelkáposztás csirkemell » Pikáns sajtleves
» Zabpelyhes paradicsomleves » Kínai citrommártás » Marokkói csirkeleves » Nyírségi gombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.