Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nyírségi gombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- fél kg sovány hús kockára vágva (pulyka)
- 2 sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- fél karalábé,
- 1 marék csipetke tészta,
- 1 ek. vaj,
- 1 üveg gomba,
- fél marék borsó,
- 1 ek. liszt
- 3 dl tejszín,
- citromlé

Elkészítés:
A húst a kockára vágott zöldségekkel (húsleveskockával) 2 l vízben megfőzzük. Só, delikát. A csipetkét belefőzzük. Egy külön edénybe a vajat felolvasztjuk, a gombát megdinszteljük rajta, megszórjuk a liszttel és felengedjük a tejszínnel. Jól kiforraljuk, majd a leveshez öntjük. A végén citromlével ízesítjük.
Aki szereti tehet bele majorannát - nagyon finom lesz tőle.

Tanácsok:
Nincs benne gombóc, nem tudom, hogy miért ez a neve :)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: ibi75


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor májgombócleves » Pacalgombócleves » Májgombócleves » Kimélő csirkegombócleves
» Különleges húsgombócleves » Bácskai gombócleves » Nyírségi gombócleves 2. » Zabpelyhes húsgombócleves
» Húsgombócleves » Nyírségi töltött karaj » Egri húsgombócleves » Pikáns halgombócleves
» Tejszínes gombócleves » Gombócleves » Hagymás húsgombócleves » Alföldi húsgombócleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.