Tutireceptek.hu fejléc

Knédli (tejjel) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 db zsemle
1 tojás
1,5 dl tej
csipet sütőpor
olaj
2 db tiszta konyharuha

Elkészítés:
Felteszel 4 liter vizet forralni egy nagy lábasba.
A szikkadt zsemléket kockára vágod és kevés olajon megpirítod.

Egy tálban a lisztet elkevered a sütőporral, beleteszed a kihűlt zsemlekockákat és jól összekevered.
A tejet felhigítod ugyanannyi hideg vízzel és megsózod. Ezt levet öntöd a zsemlékre. Nem kell nagyon kidolgozni, csak annyira, hogy összeálljon.
Az egyik konyharuhát meghinted liszttel.
Vizes kézzel a tészta feléből hengert formálsz, és beletekered a konyharuhába. A ruha két végét cérnával összekötöd, hogy ne forrjon ki belőle a tészta. Ugyanígy jársz el a megmaradt tésztával is.
A forrásban lévő vízbe egy evőkanál sót teszel, majd a két hengert bele ereszted.
Kb. 30 percig lassú tűzön főzöd, közben egyszer megfordítod a hengereket. Lecsöpögteted, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálalod.

Tanácsok:
Vadashoz, szaftos sülthúshoz illik.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 500 kcal
Szénhidráttartalom: 90 gramm
Zsírtartalom: 10 gramm

A receptet beküldte: Zulu1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás knédli update1 » Cseh knédli » Knédli egyszerűen » Knédli - maceszgombóc
» Gombás knédli » Zsemlyés Knédli » Vadas nyúlcombok knédlivel » Knédli
» Tökfőzelék tejjel » Burgonyás knédli » Gőzgombóc-knédli » Pizzatészta tejjel
» Zsömleknédli egyszerűen » Pórés rétes » Zsani* » Bolognai lasagne spenóttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.