Tutireceptek.hu fejléc

Knédli - maceszgombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 tojás, 1 pohár víz, 4 evőkanál libazsír, 1 kávéskanál só, késhegynyi törött bors és őrölt gyömbér, 2 dl maceszdara, 1 maceszlap

Elkészítés:
A tojásokat egyenként egy nagyobb tálba öntjük, annyi vizet töltünk hozzá, amennyi a tojás mennyisége, langyos libazsírt adunk hozzá, valamint a fűszereket. Ezután finoman belekeverjük a maceszdarát és az áztatott maceszlapot. 1 óra pihentetés után vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forró húslevesben főzzük ki. Figyelem: meglehetősen sok levest vesz fel.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás knédli » Gombás knédli » Vadas nyúlcombok knédlivel » Gőzgombóc-knédli
» Knédli egyszerűen » Zsömleknédli egyszerűen » Knédli (tejjel) » Knédli
» Libaleves maceszgombóccal » Káposztás knédli update1 » Zsemlyés Knédli » Maceszgombóc(levesbetét)
» Cseh knédli » Szilvás gombóc » Gyors zöldséges spagetti » Gombás-tejszínes penne


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.