Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás knédli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
80 dkg forró főtt krumpli,
40 dkg dara,
10 dkg zsír,
szalonna vagy vaj,
1-2 tojás vagy csak a sárgája,
fél kanálnyi só,
pirított zsemlekockák.

Elkészítés:
A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és öszszedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kiveszszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként.

Tanácsok:
Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges burgonyasaláta » Knédli egyszerűen » Knédli - maceszgombóc » Sajtos-burgonyás pogácsa
» Sós, burgonyás kifli » Burgonyás-köményes kenyér » Csirkehúsos burgonyasaláta » Burgonyás túrópogácsa
» Burgonyás pite lazaccal » Burgonyás teakifli » Knédli (tejjel) » Burgonyás cukkinis ropogós
» Vadas nyúlcombok knédlivel » Újburgonyás egytál » Burgonyás répás puffancs » Cseh knédli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.