Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás knédli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
80 dkg forró főtt krumpli,
40 dkg dara,
10 dkg zsír,
szalonna vagy vaj,
1-2 tojás vagy csak a sárgája,
fél kanálnyi só,
pirított zsemlekockák.

Elkészítés:
A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és öszszedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kiveszszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként.

Tanácsok:
Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtos burgonyasaláta » Burgonyás tea kifli » Burgonyás túrós lepény » Gombás knédli
» Burgonyás omlett » Knédli - maceszgombóc » Burgonyás csirke » Burgonyás brokkolisaláta
» Burgonyás pogi » Burgonyás rétes » Burgonyás töltike » Mediterrán burgonyasaláta
» Csípős burgonyasaláta » Hagymás-burgonyás csipetke » Burgonyasaláta kukoricával » Diétás burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.