Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlyés Knédli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
40 dkg durva liszt,
1,5 dkg élesztő,
1,5 dl tej, 1 tojássárgája,
2 db szikkadt, világos tésztájú zsömle vagy kifli, só

Elkészítés:
A lisztet egy tálba öntjük, közepére tesszük az élesztőt, hozzáadunk 2 evőkanál melegített vagy folyékony vajat, és lisztes kézzel tésztává gyúrjuk. A tálat lefedjük, meleg helyre tesszük. Az élesztő megkelése után adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd az egészből keményebb tésztát gyúrunk, megszórjuk liszttel, és tovább kelesztjük. A zsömlét vagy kiflit kockákra vágjuk, belekeverjük a megkelt tésztába, amelyet két részre osztunk, és mindkettőből büfékenyér formájú knédlit készítünk. A kész formát forró vízbe tesszük úgy, hogy az mindenütt ellepje, kb. 25 percig főzzük, majd a vízből kiemelve cérnával felszeleteljük, és tálaljuk. A knédlit gőz fölött lehet újramelegíteni.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gőzgombóc-knédli » Knédli » Burgonyás knédli » Cseh knédli
» Vadas nyúlcombok knédlivel » Zsömleknédli egyszerűen » Knédli (tejjel) » Káposztás knédli update1
» Knédli egyszerűen » Gombás knédli » Knédli - maceszgombóc » Sütőtök érmék
» A legfinomabb rizs » Mángoldos krumplis köret » Ananászos rizs » Almás vöröskáposzta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.