Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlyés Knédli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
40 dkg durva liszt,
1,5 dkg élesztő,
1,5 dl tej, 1 tojássárgája,
2 db szikkadt, világos tésztájú zsömle vagy kifli, só

Elkészítés:
A lisztet egy tálba öntjük, közepére tesszük az élesztőt, hozzáadunk 2 evőkanál melegített vagy folyékony vajat, és lisztes kézzel tésztává gyúrjuk. A tálat lefedjük, meleg helyre tesszük. Az élesztő megkelése után adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd az egészből keményebb tésztát gyúrunk, megszórjuk liszttel, és tovább kelesztjük. A zsömlét vagy kiflit kockákra vágjuk, belekeverjük a megkelt tésztába, amelyet két részre osztunk, és mindkettőből büfékenyér formájú knédlit készítünk. A kész formát forró vízbe tesszük úgy, hogy az mindenütt ellepje, kb. 25 percig főzzük, majd a vízből kiemelve cérnával felszeleteljük, és tálaljuk. A knédlit gőz fölött lehet újramelegíteni.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Knédli (tejjel) » Gőzgombóc-knédli » Knédli - maceszgombóc » Knédli egyszerűen
» Zsömleknédli egyszerűen » Knédli » Cseh knédli » Vadas nyúlcombok knédlivel
» Gombás knédli » Burgonyás knédli » Káposztás knédli update1 » Rakott brokkoli bulgurral
» Fűszeres, zöldborsós rizs » Majonézes csicseriborsó » Sajtos-burgonyás golyók » Galuska (nokedli, nokli)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.