Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás knédli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
30 dkg száraz fehér kenyér a héja nélkül
40 dkg sampinyongomba
10 dkg liszt
1 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
3 közepes méretű tojás felverve
1/2 teáskanál só
kevés őrölt szerecsendió elhagyható aki nem szereti
kevés őrölt bors
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A kenyeret aprítógépben összevágjuk, vagy kézzel kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejet, az olvasztott vaj felét és a felvert tojásokat. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a kenyérhez keverjük. Alaposan összeforgatjuk, és fél órára félretesszük. Közben felvágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. A maradék vajon megpároljuk a hagymákat, és kb. 10 perc alatt megdinszteljük a gombát. Mikor már kihűlt, összekeverjük a kenyérrel, és hozzáadjuk a lisztet. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük őket.

Tanácsok:
Szaftos husik mellé kiválló köret.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás palacsinta/tészta » Gombás burgonyaleves » Kínai citromos gombás pipi » Gombás savanyu tokány
» Knédli - maceszgombóc » Shiitake gombás spagetti » Gombás-orsó » Gombás-sonkás csirkemell
» Gombás-tejszínes penne » Gombás tojáskrém » Gombás töltött csirke » Gombás vaddisznóragu
» Gombás tokány » Gombás mártás húsokhoz » Gombás szarvastokány » Gombás libacomb


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.