Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseh knédli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
500 g rétesliszt,
20 g élesztő,
1 db. tojás,
3 dl tej,
3 db. tojás,
1 db zsömle,
só, olaj a kenéshez.

Elkészítés:
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk,
amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet.
A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk.
Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.
A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk,
henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük.
A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük.
10 - 10 percig egy - egy oldalát.
Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk,
valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gőzgombóc-knédli » Knédli - maceszgombóc » Káposztás knédli update1 » Zsömleknédli egyszerűen
» Knédli (tejjel) » Vadas nyúlcombok knédlivel » Burgonyás knédli » Knédli egyszerűen
» Zsemlyés Knédli » Knédli » Gombás knédli » Sonkás csusza
» Olivabogyós spagetti » Sonkás-fokhagymás tészta » Húsos-tejfölös tészta » Túrós rétes (sós)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.