Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszos hófehér torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 2 tojás, 10 dkg cukor + 4 dkg cukor a tojásfehérjéhez, 17,5 dkg liszt, 0,75 dl tej, 0.75 dl olaj, ½ csomag sütõpor.
A krémhez:1 tasak Dr’Oetker tejszín ízû pudingpor, 400 ml tej, 6 ek cukor, 250 gr margarin, 4 ek kókuszreszelék, 1 cs vaníliás cukor.
A cukormasszához: porcukor amennyit felvesz, 1 ek zselatin, 6 ek víz, 2 ek méz, 1 ek margarin.

Elkészítés:
A cukormasszát egy nappal korábban kell elkészíteni.

Egy tálba körülbelül fel kiló porcukrot szitálunk, közepére lyukat formálunk.

A zselatint a vízzel elkeverjük, majd vízgõz fölött melegítsük fel, ha már forr adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig, míg elolvad. Öntsük a porcukorhoz, majd kanál segítségével kezdjük el összekeverni, ha már nem tudjuk, akkor kézzel gyúrjuk, ha már nem ragad, akkor porcukorral meghintett nyújtódeszkán folytassuk és annyi porcukrot adjunk hozzá amennyit felvesz. Fóliába csomagolva hûtõbe pihentessük egy napot.
A tésztához:
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjét felverjük, ha már keményedni kezd hozzáadunk 4 dkg cukrot, majd kemény habbá verjük. A cukrot a tojások sárgájával elkeverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztel jól eldolgozzuk. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy szív alakú tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, beleöntjük a masszát, majd 180 fokon 25-30 percig sütjük.
A krémhez:
Három deci tejet felrakunk fõzni, a pudingport egy deci tejjel csomómentesre keverjük. Ha már a tej forrni kezd hozzáadjuk a pudingos masszát majd készre fõzzük. A krémet hagyjuk kihûlni.

A lágy margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a pudinggal és a kókuszreszelékkel csomómentesre keverjük.
Torta összeállítása:
A tésztát kétfelé vágjuk, a krém kétharmadával megtöltjük, majd a maradék krémmel bevonjuk. Hûtõben 2-3 órát pihentetjük. A cukormasszát mikroba kb fél percig melegítjük, majd porcukorral meghintet deszkán kézzel átdolgozzuk kicsit, majd kb fél centi vastagra kinyújtjuk és végül nyújtófa segítségével a tortára borítjuk, kézzel elsimítjuk a tortán, majd a kilógó részeket levágjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mokkatorta » Répatorta (itt a Húsvét) » Tejföltorta » Kókuszos rizs
» Fedora torta » Nagyon finom csokitorta » Feketeerdő torta diétásan » Torta csirkemlleből
» Almás torta » Gyümölcsös joghurtos torta » Update 1 Banántorta » Citromos túrótorta, fetás!
» Bögrés kakaós-kókuszos » Hófehérke » Feketeerdő tortám » Kornélia torta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.