Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos fejtettbab leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg friss nyári fejtett bab

1-2 babérlevél
kb 20 dkg jó minőségű szárazkolbász
1 evőkanál étolaj
1 púpozott kávéskanál liszt
kb 1,5 dl tejföl

Elkészítés:
A babot leöblítem, fazékba teszem, felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízlés szerint sózom, beledobom a babérlevelet és puhára főzöm.
Közben egy kisebb edényben az olajon kicsit átsütöm a felkarikázott kolbászt, ha mindkét oldala elveszítette nyers színét, kipecázom, és a már puha babhoz dobom a levesbe. A maradék (most már kolbász ízű-színű) zsiradékból készül a liszttel a rántás, amellyel besűrítem a levest. A tejfölhöz néhány merőkanál levet kiszedek, amivel simára keverem, ezt is hozzáadom, és még egyszer felforralom. Langyosra hűtve szeretjük, hiszen nyári étel. De télen fagyasztott babból is készítem.

Tanácsok:
Ha savanykásabb ízt kedveltek, néhány csepp ecetet lehet bele tenni a legvégén.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilva leves » Északi-tengeri halleves » Meggyleves » Tejfölös karalábé leves
» Sajt leves » Görög gyümölcsleves3. » Hideg-meggyleves » Gezemice leves
» Zöldhagymaleves » Hideg paradicsomleves » Kolbászos tojásos noki » Cukkinileves
» Leves másnaposságra » Rókagomba-krémleves » Erdélyi paradicsomleves » Csirkeaprólék leves ..


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.