Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos fejtettbab leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg friss nyári fejtett bab

1-2 babérlevél
kb 20 dkg jó minőségű szárazkolbász
1 evőkanál étolaj
1 púpozott kávéskanál liszt
kb 1,5 dl tejföl

Elkészítés:
A babot leöblítem, fazékba teszem, felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízlés szerint sózom, beledobom a babérlevelet és puhára főzöm.
Közben egy kisebb edényben az olajon kicsit átsütöm a felkarikázott kolbászt, ha mindkét oldala elveszítette nyers színét, kipecázom, és a már puha babhoz dobom a levesbe. A maradék (most már kolbász ízű-színű) zsiradékból készül a liszttel a rántás, amellyel besűrítem a levest. A tejfölhöz néhány merőkanál levet kiszedek, amivel simára keverem, ezt is hozzáadom, és még egyszer felforralom. Langyosra hűtve szeretjük, hiszen nyári étel. De télen fagyasztott babból is készítem.

Tanácsok:
Ha savanykásabb ízt kedveltek, néhány csepp ecetet lehet bele tenni a legvégén.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes almaleves » Eperkrém leves » Tejszínes karalábéleves » Galuskás-krumpli leves
» Borsodi levesbetét » Füstölt sajtos leves » Krémleves édesköményből » Olasz gesztenyekrém-leves
» Borjúhúsos-bableves » Avokádóleves » Görög citromleves » Kapros céklakrémleves
» Orosz húsleves » Tökös zöldségleves » Korhelyleves II. » Leves másnaposságra


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.