Tutireceptek.hu fejléc

Köménymaglevesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 evőkanál napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál köménymag
1 kis fej vöröshagyma
só ízlés szerint
1,5 l víz
betétnek pirított kenyérkockák
1.5 l víz

Elkészítés:
Az olajon világosra pirítjuk a lisztet.
Hozzáadjuk a köménymagot, jól átforgatjuk, majd megszórjuk a paprikával.
Felengedjük kb. 1,5 l hideg vízzel, és csomómentesre keverjük.
A megtisztított hagymát negyedekre vágva tesszük a levesbe.
Sózzuk, és minimum negyed óráig főzzük. hogy a köménymag és a hagyma íze jól kijöjjön. Ha kész, és idő is van rá, kicsit állni hagyjuk, és csak tálalás előtt szűrjük át.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fejtettbab leves » Füstölt sajtos leves » Savanyú leves velővel » Sóskaleves
» Csupa-nyár leves pirítóssal » 10 perces ananászleves » Fűszeres leves » Mismás leves
» Sajtos omlett » Hideg gyümölcsleves » Savanyú-édes leves » Gyümölcsleves - télen
» Tojás tekercs » Nektarin krémleves » Céklaleves túrógaluskával » Bográcsos betyárleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.