Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarackos pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
750 g-os konzerv őszibarack
1 fej vöröshagyma
1 dl paradicsomlé
1 citrom leve
só, bors
kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:
Felkockázom a pulykamellet, picit sózom és 1-2 ek olajon szép barnásra sütöm. Eközben felkockázom apróra a hagymát és szeletekre vágom a barackot. A megsült husit egy tányérra teszem, ha kell, pótolom az olajat és üvegesre pirítom a hagymát, erre jön rá a barack, ameddig ezek rotyognak gyorsan összekeverem a paradicsomlét, a citrom levét, 3 dl a konzervlével és sózom, borsozom a lötyit, majd ezzel nyakon öntöm a hagymás barackot. 2 percig forralom, majd visszapakolom a húskockákat. kb 20 percig főzöm együtt az egészet fedő alatt, ha nagyon elfő a leve vízzel picit pótolom. Rizzsel tálalom.

Tanácsok:
Ez az étel valahol a francia és kínai konyha találkozása. Ha 1-2 kockát kiveszünk a végén a húsból, és 2-3 kocka barackkal és egy marék rizzsel összeturmixoljuk akár a 7 hónapos babánk is velünk ehet. Nálunk nagyon bejött :)

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: miccer


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos pulykamell » Diós pulykamellsaláta » Őszibarackos csirkecomb » Gombás-tejfölös pulykamell
» Extra pulykamell » Tejfeles tepsis pulykamell » Joghurtos pulykamell » Gyoztes pulykamell
» Pulykamell Dubary módra » Őszibarackos joghurttorta » Őszibarackos joghurt » Zöldborsós pulykamell ragu
» Hagymás-őszibarackos karaj » Túrós-őszibarackos szelet » Sajtos pulykamell rízzsel » Pulykamell pórémártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.