Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Korhely bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg szárazbab,
40 dkg savanyú káposzta,
40 dkg marhalábszár,
só,
1 babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
3-4 evőkanál étolaj,
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika,
késhegynyi őrölt bors,
fél mokkáskanál őrölt köménymag,
2 gerezd fokhagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér

Elkészítés:
A szárazbabot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Utána annyi tiszta vizet öntünk rá, amennyi ellepi és kissé megsózva, a babérlevéllel fűszerezve majdnem puhára főzzük. Közben a marhalábszárat egycentis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, borsozzuk, a köménymaggal meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk.

A savanyú káposztát rövidebbre aprítjuk, és ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk kicsit, majd a megtisztított és kisebb kockákra vágott vegyes zöldséggel együtt a húshoz adjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ujjnyira ellepi, kis lángon majdnem puhára, végül a babot is belekeverve készre főzzük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbableves » Korhely-halászlé » Korhelyleves egyszerűen » Galyasági korhelyleves
» Toszkán bableves » Korhely halászlé pontyból » Korhely leves » Bableves cipóban
» Tartalmas bableves » Hideg zöldbableves » Galyasági bableves » Tejfölös szárazbableves
» Zöldbableves - ww » Korhelyleves II. » Borjúhúsos-bableves » Korhelygulyás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.